1. NÄDALA BLOGIPOSTITUS


Internetis surfates leidsin kolm järgmist huvitavat IT lahendust: raadio-ajaleht, tõlkija, mis on mõeldud kassidele ning telefon, mis on samuti habemeajamismasin.


  • Raadio-ajaleht

Raadio-ajaleht leiutati aastal 1939. Selle põhimõte on lihtne, raadioülekanne kantakse üle teie seadmele ning seade prindib välja umbes kolm meetrit pika paberirulli, millel on täiesti loetav ajaleht. Iga lehekülje edastamiseks ja printimiseks kulus umbes veerand tundi, mis tänapäeval võib tunduda kui ilmatu pikk aeg, kuid tol ajal oli see revolutsiooniline. Täpsemat infot, miks idee laialdast kasutust ei leidnud, ei suutnud ma Googeldada, kuid arvatakse, et sama idee põhjal on loodud ka näiteks faksiaparaat. (brandwatch.com) (pilt Google)














  • Tõlkija kassidele
8 Tech Inventions and Gadgets That Never Took Off - Business 2 Community

Seade pildil on Jaapanis toodetud “Meowlingual”, mis lihtsalt öeldes on tõlkeaparaat kassidele. See nn kassitõlk on väidetavalt suuteline analüüsima sinu kassi näoilmet ning kategoriseerima selle kuueks erinevaks tujuks. Samuti suudab seade tõlkida sinu kassi häälitsusi kahesajaks erinevaks sõnaks ning suudab ka tõlgendada 21 erinevat emotsiooni. Lisaks pakub see seade ka 85 erinevat tüüpi tervisekontrolle. Arvatakse, et sellest oleks võinud saada isegi turuhitt, mida naljaviluks kasutada, kuid kõrge hinna (75$) tõttu kukkus see mõte läbi. Hetkel ei müüda seda toodet väljaspool Jaapanit, kuid on olemas mitmed telefonirakendused,  mis väidavad, et suudavad teha sama asja. (www.inventorspot.com) (pilt Google)


  • Telefon-habemeajamismasin
Mobile Phone with Built-in Shaver


Kõige viimaseks huvitavaks tehnoloogiliseks lahenduseks on Hiinas toodetav telefon-habemeajamismasin. See leiutis kujutab endast täiesti töötavat telefoni, millele on külge lisatud kaheotsaline habemeajamismasin. Sellise nn funktsioontelefoni on võimalik endale soetada 27$ eest, kuid mina isiklikult kahtlen, et keegi sellele kasutust leiaks. Lisaks kõigele on sellel ka üllatavalt ere taskulamp ning seda on võimalik kasutada ka akupangana. (mikeshouts.com) (pilt Google)

















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist