3. NÄDALA BLOGIPOSTITUS


  Uue meedia moju on viimaste aastakümnete jooksul kiiresti kasvanud ning toonud endaga kaasa positiivseid ja ka negatiivseid külgi. Selle nädala ülesandeks oli valida nii üks positiivne ja üks negatiivne mojutegur ning nendest natukene lähemalt kirjutada. Mina votsin teema meedia ja jagasin selle enda jaoks väiksemateks alateemadeks. Nendest alateemadest otsustasin kirjutada uudiste ning infoedastuse kohta.


  Positiivseks mojuks tahaksin tuua välja infokülluse ning selle, et informatsiooni on praegu lihtsam leida kui kunagi varem. Kui sul on olemas internetiühendus ning nutiseade, siis on vastus koikidele su küsimustele paari kliki kaugusel. Info leidmise on teinud lihtsaks otsingumootorid, nendest enim kasutatud Google. Inimestel on voimalik internetist oppida uusi teadmisi ning ka oskusi mis aitavad näiteks tööturul läbi lüüa. On mitmeid inimesi, kes töötavad IT-alal ning on omandanud oma teadmised läbi interneti ning on ka väga edukad. 


  Negatiivseks küljeks saab tuua selle, et kogu selle massilise infokogumi, mis internetis levib on ka palju voltsuudiseid ning valeinfot, mille toesust tihtipeale ei kontrollita voi kontrollitakse liialt pealiskaudselt. See voib mojutada inimese uskumusi ning olla ka kahjulik. Näiteks saab tuua hetkel aktuaalse koroonavaktsiini teema, kus inimesed on jagunenud kahte gruppi. Need kes usuvad, et vaktsiini moju on positiivne ja need kes ei usu. On ka olemas eesti netilehekulgi, kus selline info levib (näiteks telegram.ee). Kui selle teema kohta internetist lähemalt uurida, siis voibki jääda inimestele segaseks, kas vaktsiini tuleks teha voi ei, sest infot on niivord palju ja selle korrektsust on raske kontrollida.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist